2012. augusztus 24., péntek | By: Sütis néne

Duplán barackos, csokis habos torta



Volt pár db barackunk, mait vagy a hangyák, vagy más bogarak rágtak meg. Még mielőtt teljesen tönkre mentek volna, úgy gondoltam sütök belőlük valamit. valami könnyed, csokis habos sütit szerettem volna, amiben őszibarack van, de semmi ilyesmit nem találtam a neten. Ezért kitaláltam egyet én. Íme. :-))

Duplán barackos, csokis habos torta

Hozzávalók:

- 2 tojás

- 60 ml víz

- 60 ml étolaj

- 12 dkg cukor

- 12 dkg liszt

- 2 dkg kakaó (lehet több is, ez kakaófüggő)

- 6 g sütőpor

- 5-6 db őszibarack

- 1 dl tejszín, 5 dkg cukor

- pár ek. rum

- fél l tejszín

- dísznek tejcsoki forgács

Piskóta: 2 tojást különválasztunk, a fehérjét habbá verjük. A sárgához hozzáöntünk 60 ml vizet és 60 ml étolajat. Majd mehet hozzá 12 dkg cukor, 10 dkg liszt és 2 dkg kakaó, kevés fahéj és 6 g sütőpor. Mindezt összekeverjük, majd fakanállal hozzátesszük a habot is. 160 fokon 10 percig sütjük, azután rátesszük a tetejére az előzőleg karamellizált barackokat is.

Kb. 3 db őszibarackot meghámozunk, felszeleteljük. Serpenyőben kb 5 dkg cukrot karamelizálunk, majd rátesszük a barackokat. Kis ideig pároljuk, majd hozzáöntünk 1 dl tejsznít és 2 ek. rumot. Pár percig még főzzük. A kész barackokat villával kiszedjük a szószból és a félig megsült sütire tesszük.

A tésztát immár a barackkal együtt tovább sütjük, még kb 15 percig. (azért félidőben tettem rá a barackokat hogy ne süllyedjen le a piskóta aljára. Ha kész a tészta, kihűtjük.

A megmaradt tejszínes karamellás barackos szószt pár pecig még tovább főzzük, hogy kissé besűrűsödjön.
 Fél liter tejszínt habbá verünk, majd belekeverünk, kb 2-3 db hámozott, kockázott friss őszibarackot.
A karamellás szószt rákenjük a tetejére, majd csokifprgáccsal díszítjük.

Nagyon finom, könnyű és hamar fogyú süteményt kapunk! :-)

4 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Meseszép lett!

Sütis néne írta...

köszönöm! :-)

Vikvi írta...

Nagyon, de nagyon guszta!!! Szívesen ennék egy szeletkét belőle :)

Sütis néne írta...

Szívesen küldenék is belőle! :-)