2012. október 27., szombat | By: Sütis néne

Sorsolás!

No, hozom is a játék összegzését. Összesen öten jelentkeztetek, de csak 4 recept érkezett meg, így a 4 recept küldője van a kalapban. Gondoltam, hogy nem lesztek sokan, de nem bánom, néha ilyen játék is kell, ahol nem elég csak 1 megjegyzés, hanem tenni is kell érte valamit. :-)
Egyébként 303- szor nézték meg az adott szülinapos bejegyzést, ezek szerint vagy az ajándék nem nyerte el a tetszéseteket, vagy egyszerűen lustaságról van szó. :-D  Mondjuk legközelebb egy kicsit másképp játszunk, hogy olyanok is jelentkezhessenek, akik nem gasztro-vonalon mozognak. :-)
Szóval akkor a receptek :

1.,  T. Judittól
Tonhalas tészta

Hozzávalók:
20 dkg konzervtonhal
40 dkg tészta
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, víz
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés ideje:

15 perc.
Elkészítés menete:

A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben. A konzervből az olajat csepegtesd egy serpenyőre, ezután a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát ebben az olajban kezdd el pirítani.

Amikor már aranybarnára sültek, add hozzájuk a halat is, pirítsd meg kissé. Ezután add hozzá a tejfölt, majd a liszttel és némi vízzel sűrítsd be. Ekkor borsozd meg alaposan, lehetőleg frissen őrölt borssal, majd keverd el az egészet a tésztával. Szórd meg a reszelt sajttal, és már fogyaszthatod is, ha szereted, csepegtess rá néhány csepp frissen facsart citromlevet.

2,, Takarékos konyha szerzőjétől

Fóliás rakott virsli 

Hozzávalók: 4-5 db krumpli, 2 pár virsli, 10 dkg. füstőlt szalonna, 5 dkg. füstőlt kolbász, 10 dkg. sajt, hagyma, só, kevés tejföl, zsír.
Elkészítése: megpucoltam a krumplit és karikára felszeleteltem. A virslit, kolbászt és hagymát is karikára, a sajtot és a szalonnát szeletekre fölvagdostam. Jénai tálat zsírral kikentem beletettem a krumplit amit megsóztam. Ezután a pálcikára feltűzdeltem a hozzávalókat és a krumpli tetejére pakoltam majd kb. 1 dl tejfölt kanállal rápötyögtettem a tetejére. Fóliával letakartam és forró sütőbe tettem kb 20' után megnéztem puha-e a krumpli , a fóliát levettem és még sütöttem kb.10'.


3.,  Megfőzlek blog írójától

Csőben sült gnocchi variációk

Hozzávalók:
1 csomag gnocchi - ha nincs ilyen meleg, akkor házi készítésű - fél fej brokkoli, 1 nagyobb paradicsom, 1 fej lilahagyma, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejszín, fél doboz Medve mesterfogás, fél cs. mozzarella sajt

Elkészítés:
A gnocchit kifőzzük, leszürjük. A lilahagymát és a kolozsvári szalonnát megpirítjuk a szalonna levében, majd hozzáöntjük a tejszínt és a krémsajtot, és sűrűre főzzük. A brokkolit megfőzzük, apróra szétszedjük.
Egy tűzálló tálba beleöntjük a kifőzött gnocchit, megszórjuk a brokkolival, leöntjük a mártással, majd a felkarikázott paradicsomot a tetejére helyezzük, és rávágjuk a mozzarellát is.
200 fokos sütőben 20 percig sütjük, és ha van grill funkció a sütőn, további 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

Nekem az alábbi recept a kedvencem, amit sokszor készítek, mindig éppen az kerül bele ami van itthon. Néha csirkemellel, füstölt szalonnával, vagy csak simán zöldségekkel...:)

4.,  Makacska konyhájából



Aszalt szilvás - fügés kenyér 

Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt
1, 5 - 2 dl langyos víz
15 g szárított élesztő (másfél kávéskanál)
10 dkg szárított füge
5 dkg aszalt szilva
1 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
10 dkg dió
Elkészítés: Az élesztőt a víz felével és a cukorral elkeverjük, és 5 – 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az apró kockára vágott fügét és aszaltszilvát, valamint a darabosra tört diót. Mindezt összegyúrjuk, és alaposan megdagasztjuk, amíg a kenyértészta hólyagos lesz. Egy tálat kibélelünk konyharuhával, megszórjuk liszttel, a tésztát belehelyezzük, letakarva, meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Ekkor a tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd cipóvá formáljuk, sütőpapírral bélelt formába tesszük. Ismét kb. 45 percet kelesztjük.
A sütőbe egy vízzel telt edényt helyezünk és előmelegítjük. A kenyeret 10 percig magasabb hőfokon, majd kb 20 – 25 percig kisebb hőfokon sütjük.


Köszönöm Mindenkinek, hogy velem játszottatok és köszönöm a recepteket is! :-)
A nyertes pedig, nem más, mint Kati, Makacska konyhájából! A sorsolás most nem papíron zajlott, hanem kértem a kislányom mondjon egy számot,1-4 között. A sorrend a beérkezés szerint volt, ahogy ide is feltettem a recepteket. Mivel a lányzóm a 4-est mondta, így lett Kati a nyertes. Gratula! :-)

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Katinak gratula, nagyon klassz receptek gyűltek össze! Köszönjük a játékot!

Kati írta...

De jó:) Szerencsés kezű kislányod van:) Amúgy nekem is kedvencem a 4-es szám, nem tudom miért:)
Köszi szépen a játék lehetőségét, én is azt mondom, hogy kell ilyen játék is ahol tenni is kell valamit, én ilyeneken is szeretek részt venni:)

Kati írta...

És lesz sütis fülcsim tőled, úgy örvendek:)

Éva írta...

Gratulálok Katinak! Köszi a játékot!

Névtelen írta...

Gratulálok Katinak!

Judit

Névtelen írta...

gratulálok Katinak

Judit