Kedvem szottyant egy kis csokis kekszhez...ami nem túl gyakori, mert annyira nem vagyunk kekszesek, de most megkívántam, így tegnap este 8-kor még formázgattam, sütögettem...;-)
Finom lett, és ami még plusz öröm, hogy a -sajnos ismét- lebetegedett lánykám is evett belőle, pedig egész nap jóformán csak folyadékot fogadott el...
Csokis perec és fonat
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor (barna nád)
- 2 tojás
- 45 dkg liszt
- a tészta egyik felébe 2 ek. kakaó, pici fahéj és reszelt narancs héja
- 20 dkg csokoládé bevonáshoz ( étcsokoládéval a legjobb, de sajnos most nem volt itthon, ezért maradt a tejcsoki...)
Az egészség jegyében, a sima fehér lisztet 22,5 dkg fehér, 11,2 dkg durum és 11,2 dkg teljes kiőrlésű tönköly lisztre cseréltem le.
Az elkészítés egyszerű, mindent összegyúrunk ( a vajat felmelegítve) , a kakaós rész kivételével.
A tésztát ezután kettévesszük, az egyik feléhez hozzágyúrjuk a kakaót, fahéjat, narancs héjat.
15 percre hűtőbe tesszük, follpackba csomagolva.
Ezután már csak formázni kell.
A simából pereceket, a kakaósból fonatokat készítettem, úgy hogy kb. fél cm vastag és 10 cm hosszú "kígyókat" készítettem és ezeket formáztam meg.(na ez az ami kissé időigényesebb, de ez sem vészes...;-)
170 fokon 8-12 percig sütöttem, majd olvasztott csokoládéba mártottam.
A fonatokra még maradék porrá zúzott (házi)habkarikát hintettem.
2 megjegyzés:
Nem is rossz ötlet,Nővérkém!
ugye, ugye?!;-)
Megjegyzés küldése