2009. szeptember 11., péntek | By: Sütis néne

Mindennapi kenyerünk



Gondoltam megmutatom, milyen kenyerek készülnek nálunk.

Hát ilyenek. ;-) Mivel dolgozunk, ezért csak gépi kenyérre van időnk, ami 2 naponta készül.

Receptet nem írnék, mert semmi különös, kovásszal és kevés élesztővel készül. Belül  fehér és teljes kiőrlésű liszt vegyesen.

Sajnos jelenleg elfogyott a kovászom ( még most is morgolódok a férjemre emiatt, mert ő nem szaporította tovább, hanem szépen  a mosogatóba tette az edényem.. :-S ) de már készítem a következőt, csak hát az hosszabb idő...:-( enélkül meg nem az igazi, sokkal tömörebb, laposabb, hamarabb szárad és morzsálódik .... de egyenlőre ez van, addig is inkább péksütit eszegetek, mint  a kovásztalan kenyereket...;-)

8 megjegyzés:

egycsipet írta...

Én örülök, hogy megmutattad. ;) Szép, és biztosan nagyon finom is! :)

Wise Lady írta...

Már én is írtam a gépi kenyérről, ha dolgozom, nagyon-nagyon hálás vagyok érte. Hazamegyek, belepakolok, és pont vacsorára van finom friss kenyerünk. Méltatlanul mellőzött téma :)

Sütis néne írta...

bizony, egy áldás ha valakinek van kenyérsütő gépe!;-)))

Kiskukta írta...

Azért kiváncsi lennék a receptedre is, mert most míg itthon vagyok még van időm sütős kenyeret is sütni, de ha már nem leszek... Adig jó volna pár jó recit is begyakorolni.

Névtelen írta...

Én most találtam rá az oldaladra, és nagyon tetszik. Látom hogy te is nem régóta sütsz kenyereket. Én is próbálkozom, de nem mindig vagyok megelégedve az eredménnyel. Erősen gondolkodom hogy veszek egy kenyérsütőt. Főleg azért mert az megdagasztja a tésztát, ami a legnehezebb munka. Csak azt nem tudom milyet vegyek, már keresgélek, de nem tudom eldönteni. Kérlek írd meg neked milyen van, és hogy bevált -e, illetve milyen szempontokat kell figyelembe venni a vásárláskor. Előre is köszönöm:Éva

Sütis néne írta...

Kedves Éva!
Ahogy én látom, hatalmas különbségek nincsenek egyes gépek között( az árukat leszámítva). Alapjában mind ugyanazokat a programokat tudja. Nekem volt már Hauser, ill. Hausmeister gépem is, mindkettő 2 lapátos. A 2 lapátosokkal általában nagyobb méretű kenyereket lehet sütni, de most amit használok,az 1 lapátos, és azzal is meg vagyok elégedve. Elsőre szerintem érdemes egy nem túl drágát venni, aztán meglátod, hogy válik be. A szerencsén is múlik, hogy milyen gépet fogsz ki, hogy mennyi idő után kell szervizelni és persze ez attól is függ, mennyit használod. Amíg van rajta garancia, érdemes jó sokat dolgoztatni, hogy ha van hibája, addig jöjjön ki rajta. Nekem most ment véglegesen tönkre az egyik(persze lehet hogy javítható, de már nem vacakolok vele), amit jó pár évig nyúztam. És nálunk tényleg ment eleget, napi szinten. Szóval sokat nem érdemes vacillálni a gépek között-szerintem.
Remélem tudtam segíteni.

erika írta...

Szia tudnál nekem abban segiteni hogy akovászt hogy kell késziteni?elöre is köszönöm
Erika

Sütis néne írta...

Kedves Erika!

Itt a kovász készítése:
http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5179267