2010. május 3., hétfő | By: Sütis néne

Léböjt


Hétfőn elkezdtem a 10 napos léböjt kúrát. Majd meglátjuk meddig bírom. lehet hogy a 10 napból nem lesz 10, majd meglátom.
Alább leírom a tapasztalataim. Jelenleg majdnem a felénél tartok, amit eddig jegyzeteltem, közzé teszem.
Indítás: 1 nap: reggel ittam egy csésze citromos vizet, pici mézzel. délelőtt teáztam (gyógynövények)
délben ittam egy adag zöldséges cuccot (amihez a zöldségeket turmixoltam, plusz víz, és át is passzíroztam, só nem volt benne, tehát ihatatlan lett... ;-P de azért a felét legyűrtem.
Délelőtt 11 körül voltam csak éhes, és délután 5 körül.
Délután ittam még egy fél l paradicsomlevet, egy kevés sárgarépalevet( na ez sem lesz a kedvencem...).
Aztán elkészítettem holnapra a zöldséges kotyvalékom( brokkoli, karfiol, s.répa, zöldség, zöldségzöld, oliván dinsztelt póréhagyma-ezeket kissé megfőztem, majd turmixoltam, amibe még egy fél nyers kígyóuborka is ment, majd átszűrtem. Ja és ízesítettem a házi vegetámmal, (ami ugye darált zöldségek sóval)-így már finom lett. utána még szerecsendiót reszeltem bele.
Este még ittam egy kicsavart narancsot, és egy adag mate teát.
Ma(hétfőn) kb 5 l folyadék ment le, nem mértem, ezért csak kb. Nem vagyok hajlandó annyit inni, ami nem esik jól, sőt sós vizet, és egyéb undormányokat sem.
A mai nap így oké volt.
Ja és hogy miért kezdtem el? mert úgy éreztem kell. kell a gyomromnak a pihenés, és valahogy telítődtem az ételek látványával is, ízével is...egyszer nagyon rég már csináltam egy kúrát, akkor pár nap után nem is annyira az éhség volt rossz, hanem hogy nem rághatok...kíváncsi vagyok most hogy lesz...
És több helyen olvastam, hogy kell mellé a pihenés, semmi munka. Nos szerintem épp hogy jó, hogy dolgozom, így legalább nem jár az evésen az eszem, mert más köt le. Hétvégén szerintem rosszabb lesz itthon. Plusz így legalább a mozgok is. jó nem jóga, meg hasonlók, de akkor is mozgok, ami ugye segíti a kiválasztást. Aztán hogy a lelki dolgokra milyen hatással lesz, arra is kíváncsi vagyok. mert ugye a testi egy dolog... majd kiderül..... vagy beborul... :-DDD
-------------------------------------------------------------------------------------------------
2.nap: ma jól voltam (egy darabig) reggel ittam egy fél grapheruitot citrommal, vízzel
délelőtt a teám, aztán ebédre nem volt időm, így itthon ettem meg a zöldséges turmixom. mikor hazaértem, nagyon elkezdett fájni a lábam, lábszáramban a csont és az izom, lassan múlik. meg délután előjött a fejfájás. kicsit szédülök, kicsit fázok. szóval nem érzem magam túl jól.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
3.nap : hát ma sem voltam túl jól. reggel gyenge voltam, mondhatni egész délelőtt. fájtak az izmaim, ízületeim, szóval nem túl kellemes.és fáztam is. hát igen, így már pocsék volt melózni, de mennem kellett és túléltem...
most délutánra már kicsit jobb. ami érdekes, hogy éhes egyáltalán nem vagyok, még ha ételt készítek, akkor sem. kicsit inkább kevereg a gyomrom, bár inni persze iszom bőven. amit készítettem zöldséges mixet, nos azt sem kívántam 2-3 kanállal ettem csak belőle és nem esett jól. így ma csak ittam., semmi zöldséges turmixpép. délután még megittam 1 l körtelevet, jó kis savam is lett tőle! :-P 8olyat sem veszek többet)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
4.nap : ma már jól voltam, semmi bajom! :-)
délelőtt  a reggeli szokásos fél grapheruit, és fél citrom+ víz megivása után teáztam. plusz megittam még 1 l gyümilevet. tehát délelőtt lement 3l folyadék.
próbálok olyat gyümölcslevet venni, amiben nincs cukor, és minél magasabb a gyümitartalma. mivel gyümölcsprésem nincs sajna. nem is vennék gyümölcslevet, ha kívánnám a zöldséges turmixot, de hát nem. és azért muszáj valami tartalmasabbat is inni, mint csak tea, vagy víz. Bár délutánonként 1-1- narancsot kifacsarok magamnak, az finom! Ma délután még paradicsomlevet iszom, szerintem elfogy az 1 l abból is. meg majd ásványvizet, bár azt annyira nem kívánom.
este a szokásos mate teám. enni ma sem kívántam, tele érzem a gyomrom. fura :-)
szóval mára már rendben vagyok. ja és tegnap este kíváncsiságból megmértem magam. nem hittem volna de 3 nap alatt lement 2 kg. persze ez még nem a zsír :-))) és egyébként sem a fogyás miatt csinálom.

2 megjegyzés:

szazala írta...

Gratulálok,hogy ilyesmit véghez tudsz vinni!(sajnos én itthon két napot sem bírnék!Kórházban ha nem adnának enni azt valószínű tovább bírnám,de a 10 nap az nagyon húúúúúúúúúúzós!!!!!!!!!)
Azért csak óvatossan!

ekszerlada írta...

Juj én nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre!Írj még légyszi!!Mindent4Ahogy eddig.Én fogyózni akarok és kiványcsi vagyok,mennyit adsz le ettől:)