Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2011. augusztus 29., hétfő
|
By:
Sütis néne
Aszalt paradicsom
Szombaton, mikor még az a nagy meleg volt, végre eljutottam odáig, hogy aszalt paradicsomot készíthessek...
Jobb lett volna a korábbi napokra tenni, de sajna nem értem rá. Így viszont úgy jártam, hogy csak 1 napom volt rá, mivel vasárnapra ideért a hideg, és az aszalás így csak részben sikerült a nap segítségével. Bár meg kell mondani, abban az 1 napban is kb. 80 %-san megaszalódtak(nem csoda abban a kánikulában!), így csak kis ideig kellett sütőbe tennem.
Igazából nem nehéz elkészíteni, mert csak meg kell mosni a paradicsomokat, vékonyra vágni, majd sütőpapírra tenni. Egy kicsit megsóztam, aztán leitattam papírtörlővel a felesleges nedvességet, és kitettem a napra. Tettem rá szúnyoghálót is, a bogarak(és egyéb állatok) ellen.
Kb. délután 1-2 óra körül megfordítottam őket, és úgy hagytam estig . Másnap mentek a sütőbe(mivel kint hideg lett és beborult), nálam kb 80-90 fokon, légkeveréssel száradtak, többször rájuk néztem, és ami jó volt kiszedtem. Ezután üvegbe töltöttem, tettem bele fokhagymát, rozmaringot és öntöttem rá napraforgó és olívaolajat (kb 3/4-negyed arányban). Ezután hűtőbe raktam, biztos, ami biztos alapon.... :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
4 megjegyzés:
Én is készítettem, most először, bár még nem került olajba. Az első adag 3 napig száradt a napon, ez nem is kerül olajba, a második csak két napig, ez nem lett zörgős. Ha időm engedi, én is közzéteszem tapasztalataimat...
Én is most készítettem először. Remélem hamarosan nálad is olvashatok róla! :-)
Én eddig mindig azt olvastam (és úgyis készítettem), hogy ketté kell vágni, "kibelezni" és úgy szárítani/sütni. Így magosan szószba jó is lenne, de pl. kenyérbe talán jobb mag nélkül. Nem?
Lehet hogy jobb lenne mag nélkül,nem tudom, de szerintem nem zavaró...
Viszont, mivel ez nem valami vastag húsú paradicsom volt, ezért is hagytam benne a magot, nem akartam hogy szárítás után csak a héj maradjon ;-)
Megjegyzés küldése