2013. június 17., hétfő | By: Sütis néne

Mustáros-tejfölös héjában sült krumpli


Bea és Mazsi oldalán találtam ezt a receptet, amit a játékuk keretén belül készítettem el.
Itthon olyan nagy sikere lett, hogy bekerült a megtartandó recik közé. Köszönet érte! :-)
Idemásolom az oldalukról az eredetit, zárójelben az én megjegyzéseimmel).

Mustáros-tejfölös héjában sült krumpli

Hozzávalók:

- krumpli (kb 2 kg lehetett)

- tejföl (1 púpos ek.)

- mustár (fél ek.)

- só,  bors

- rozmaring

- kakukkfű

- sajt

- (én még tettem bele a medvehagyma darálmányomból is)
  
A megmosott, félbevágott, tetején átlósan bevagdosott krumplikat megkenem tejföl, mustár, só, bors és apróra vágott rozmaring + kakukkfű keverékével. Tepsibe rendezem, vizet öntök alá(én kb. a krumplik fél- 3/4 éig öntöttem alá vizet) és lefedve 250 fokon addig sütöm, amíg megpuhul(ez nálam kb 1 óra volt, de ez persze függ a krumpli nagyságától, fajtájától, frissességétől) Ezután reszelt sajttal megszórom a tetejét és már csak annyi időre tolom vissza a sütőbe, amíg a sajt szépen ráolvad. 

2 megjegyzés:

Bea írta...

Sütis néne, ez gyönyörű lett! :) Köszönjük, hogy kipróbáltad a receptünket.

Sütis néne írta...

Én is köszönöm! :-)