2008. február 3., vasárnap | By: Sütis néne

Kókusz kocka


Nos, már biztosan sokan ismerik a súlyvesztőhelyet, ahová én is betársultam...ha nem, feltétlenül tessék pótolni eme hiányosságot!;-)

amúgy ettől, és a kényszer - diétámtól függetlenül nem hagyok fel a sütögetéssel, hisz akkor itthon "kikapnék" :-DDD

persze megpróbálkozom egészségesebben sütni-főzni, majd meglátjuk milyen sikerrel.
kezdek egyre kritikusabb szemmel tekinteni a cukorra, fehér lisztre és társaira is..háááááááát nem tudom hogy lesz később, mert szeretek sütni és finomakat enni, de szeretnék egészségesen is élni....majd valahogy megpróbálom ezt a 2-tőt összhangba hozni....

addig is, itt egy kis ízelítő az édesség-rajongóknak, még mindig a karácsonyi süteményeimből...és még lesz, nem kell aggódni!;-)))



Kókusz kocka


Hozzávalók:

piskótához: (a jól bevált piskóta receptem)

- 4 tojás

- 25 dkg porcukor

- 1 cs. sütőpor

- 25 dkg liszt

- 1 dl víz

- 0.5 dl étolaj

krém:

- 20 dkg vaj

- 25 dkg cukor

- 5 dkg kakaópor

- 3 ek. rum

- 6 ek. tej

- 25 dkg kókusz reszelék


A piskótát közepes méretű tepsiben elkészítem.

A krémhez minden hozzávalót összeöntök egy mély edénybe - a kókusz kivételével- és felforralom.

A kihűlt piskótát kockákra vágom, majd villára tűzöm és így forgatom bele a krémbe.
Nem szabad benne soká áztatni, épp csak belemártani, hogy befedje a krém és kész is.

Ezután kókusz reszelékbe forgatom, kicsit hagyom állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasztható is!

Egyszerű, de nagyszerű! ;-)
Jó étvágyat!

(a piskótának és a krémnek is ki kell hűlnie, különben folyós marad a krém, a piskóta pedig ha meleg szétesik és nagyon megszívja magát)

4 megjegyzés:

greta írta...

Üdv, mekkora az a közepes méretű tepsi? Hány fokon és meddig kell sütni?

Sütis néne írta...

Kedves Greta!
A tepsi 25x35-ös, és 160 fokon 25 percig szoktam sütni, de az idő és fok sütő függő is.

Névtelen írta...

A recept nagyon finom, megcsináltam! Hasonlít drága nagymamáméhoz, Ő sütött hasonló ízvilágút.
Egy a hibája, a krém mennyiségének a 2X-esét kell venni ehhez az adag piskótához! Már másodszorra sütöm meg ezt a receptet és a csokikrém megint csak a felére volt elég, pedig NEM kenem vastagon, épphogy beleforgatom és már mehet is a kókuszba! Nem tudom Te hogy csinálod ennyi krémből ennyi sütire, de nekem pont a fele jön ki! Tapasztalt, családos háziasszony vagyok, szóval nem most kezdtem és elbénáztam.:))

Erre figyeljen mindenki aki ezt a receptet megcsinálja, a krém 2X-esét kell venni! (nem ártana ezen kívül a receptet még kijavítani azzal, hogy a piskótának és a krémnek is ki kell hűlnie, különben folyós marad a krém, a piskóta pedig ha meleg szétesik és nagyon megszívja magát!)

Üdv,
Róza

Sütis néne írta...

Kedves Róza!
Nem tudom hogy Neked miért kevés a krém, én mindig ennyivel szoktam készíteni. Azért köszönöm, hogy megjegyezted, hátha más is kevesellné, akkor természetesen lehet duplázni! :-)