Nos, már biztosan sokan ismerik a súlyvesztőhelyet, ahová én is betársultam...ha nem, feltétlenül tessék pótolni eme hiányosságot!;-)
amúgy ettől, és a kényszer - diétámtól függetlenül nem hagyok fel a sütögetéssel, hisz akkor itthon "kikapnék" :-DDD
persze megpróbálkozom egészségesebben sütni-főzni, majd meglátjuk milyen sikerrel.
kezdek egyre kritikusabb szemmel tekinteni a cukorra, fehér lisztre és társaira is..háááááááát nem tudom hogy lesz később, mert szeretek sütni és finomakat enni, de szeretnék egészségesen is élni....majd valahogy megpróbálom ezt a 2-tőt összhangba hozni....
addig is, itt egy kis ízelítő az édesség-rajongóknak, még mindig a karácsonyi süteményeimből...és még lesz, nem kell aggódni!;-)))
Kókusz kocka
Hozzávalók:
piskótához: (a jól bevált piskóta receptem)
- 4 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg liszt
- 1 dl víz
- 0.5 dl étolaj
krém:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 ek. rum
- 6 ek. tej
- 25 dkg kókusz reszelék
A piskótát közepes méretű tepsiben elkészítem.
A krémhez minden hozzávalót összeöntök egy mély edénybe - a kókusz kivételével- és felforralom.
A kihűlt piskótát kockákra vágom, majd villára tűzöm és így forgatom bele a krémbe.
Nem szabad benne soká áztatni, épp csak belemártani, hogy befedje a krém és kész is.
Ezután kókusz reszelékbe forgatom, kicsit hagyom állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasztható is!
Egyszerű, de nagyszerű! ;-)
Jó étvágyat!
(a piskótának és a krémnek is ki kell hűlnie, különben folyós marad a krém, a piskóta pedig ha meleg szétesik és nagyon megszívja magát)
4 megjegyzés:
Üdv, mekkora az a közepes méretű tepsi? Hány fokon és meddig kell sütni?
Kedves Greta!
A tepsi 25x35-ös, és 160 fokon 25 percig szoktam sütni, de az idő és fok sütő függő is.
A recept nagyon finom, megcsináltam! Hasonlít drága nagymamáméhoz, Ő sütött hasonló ízvilágút.
Egy a hibája, a krém mennyiségének a 2X-esét kell venni ehhez az adag piskótához! Már másodszorra sütöm meg ezt a receptet és a csokikrém megint csak a felére volt elég, pedig NEM kenem vastagon, épphogy beleforgatom és már mehet is a kókuszba! Nem tudom Te hogy csinálod ennyi krémből ennyi sütire, de nekem pont a fele jön ki! Tapasztalt, családos háziasszony vagyok, szóval nem most kezdtem és elbénáztam.:))
Erre figyeljen mindenki aki ezt a receptet megcsinálja, a krém 2X-esét kell venni! (nem ártana ezen kívül a receptet még kijavítani azzal, hogy a piskótának és a krémnek is ki kell hűlnie, különben folyós marad a krém, a piskóta pedig ha meleg szétesik és nagyon megszívja magát!)
Üdv,
Róza
Kedves Róza!
Nem tudom hogy Neked miért kevés a krém, én mindig ennyivel szoktam készíteni. Azért köszönöm, hogy megjegyezted, hátha más is kevesellné, akkor természetesen lehet duplázni! :-)
Megjegyzés küldése